Нідерланди дозволили Україні бити F-16 по Росії, але є умова

У Нідерландах заявили про відсутність обмежень для України у використанні F-16. Нідерланди не обмежують використання Україною переданих ним винищувачів у повітряному просторі РФ. Зокрема, йдеться про сучасні F-16. Проте удари повинні бути лише по військових обʼєктах ворога.

Про це в інтервʼю виданню NOS розповів командувач Збройних Сил Нідерландів Онно Ейхельсхайм. Він підкреслив, що його країна не встановлювала жодних обмежень на використання Україною F-16. Це стосується також дальності дії. Тобто, удари можуть завдаватися по території Росії. Проте є певні умови.

Ейхельсхайм підкреслив, що жодних обмежень немає за умови дотримання законів війни. Тобто, Україна може завдавати удари по території РФ, проте якщо це виключно військові об’єкти. За словами нідерландського військового, вторгнення України на території Курської області – це блискуче з практичної думки. На думку Ейхельсхайма, Київ новими методами швидко захопив чимало території, а тим самим – створив дилему для Путіна.

“Україна може використовувати ресурси, які ми надаємо, за своїм бажанням за умови дотримання гуманітарного права війни”, – підкреслив він, додавши, що не бучить проблеми використання нідерландської зброї в такому наступі.

При цьому нідерландський командувач не відповів, скільки саме F-16 вже розгорнули в Україні. Відомо, що загалом Нідерланди погодилися передати Києву 24 таких винищувачі.