Site icon Фінансист UA

Канада використає активи рф на користь України

Канада першою законодавчо прописала можливість використовувати на підтримку України конфісковані російські активи. Канада має намір конфіскувати 26 млн доларів США у компанії, що належить одному з російських олігархів. В інтересах G7, ЄС та інших країн ухвалити аналогічне законодавство, щоб рф платила за відбудову України.

На цьому під час брифінгу в Ukraine Media Center наголосила Олександра Хичій, президент Конгресу українців у Канаді, передає АрміяInform.

” Я президент Конгресу українців Канади, який представляє інтереси 1,5 млн українських канадців перед урядом Канади. І запевняю вас, що ми щодня на зв’язку з міністрами Канадського уряду і лобіюємо українське питання… Нам пощастило, що українка Христя Фріланд обіймає посаду прем’єр-міністра та міністра фінансів Канади. І саме завдяки їй Канада стала першою із західних країн, яка законодавчо прописала можливість використовувати на підтримку України конфісковані російські активи”, — підкреслила  Олександра Хичій.

Президент Конгресу українців у Канаді зазначила, що в інтересах G7, ЄС та інших країн ухвалити аналогічне законодавство, щоб рф платила за відбудову України.

“Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, коли нещодавно відвідав Канаду, що кошти для відбудови України, коли закінчиться війна, не мають оплачуватися платниками податків ні Канади, ні будь-якої іншої держави. Це колосальні кошти, і суми будуть зростати, коли будуть деокуповані території. Тому в інтересах G7, ЄС та інших країн ухвалити аналогічне законодавство, щоб агресори, військові злочинці платили за відбудову України”, — сказала Олександра Хичій.

Exit mobile version