Site icon Фінансист UA

Союзники України кажуть, що війна затягнулася

Союзники України стурбовані тим, що розв’язана росією війна переростає в тривалу боротьбу і це може зміцнити позицію російського диктатора Володимира путіна.

Про це повідомляє Bloomberg.

У матеріалі йдеться про те, що надії на те, що українські війська здійснять остаточний прорив цього року, зникають. Європейські посадовці занепокоєні тим, що президент США Джо Байден може врешті-решт спробувати підштовхнути Україну до перемовин із рф, якщо Сили оборони не доб’ються значного прогресу на полі бою.

Bloomberg прогнозує, що з політичного погляду США буде дедалі важче продовжувати надавати допомогу Україні. Очікується, що боротьба за ухвалення наступного законопроекту про фінансування України в Конгресі цієї осені буде найважчою. Дебати кандидатів у президенти США від Республіканської партії, що відбулися цього тижня, наголосили на зростаючому спротиві партії щодо надання зброї та допомоги Києву.

При цьому деякі з союзників України все ще бачать шанс, що її війська прорвуться через російські позиції цього року, перш ніж погода погіршиться.

За словами людей, тривала підтримка України з боку США залишається необхідною, оскільки одна тільки Європа не володіє військовим потенціалом для достатньої підтримки Сил оборони.

Адміністрація Байдена неодноразово заявляла, що підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Exit mobile version