Site icon Фінансист UA

В Україні зростає попит на аудиторські послуги

Останніми роками попит на аудиторські послуги в Україні стабільно зростає.

Так, відома фірма «КиївАудит» здійснює свою діяльність більше 20 років, співпрацюючи з компаніями і підприємствам будь-якої форми власності. За час роботи до фахівців фірми зверталися і великі холдинги країни, і невеликі організації з різними видами господарської діяльності. Провідні експерти компанії – це професійні співробітники з сертифікатами податкових консультантів і аудиторів, більшість з них належать до Спілки аудиторів України (САУ) і мають кваліфікацію АССА.

Для чого потрібен аудит

Аудиторські компанії надають послуги, що включають в себе перевірку бухгалтерської, фінансової та податкової звітності, в ході якої виявляється, наскільки вона відповідає чинному законодавству.

В аудит компанії входить:

Замовляючи аудиторські послуги, покупець бізнесу може перевірити:

Крім цього, перевірка аудитором дозволить виявити наявність прихованих зобов’язань, якщо попередній власник їх не вказав.

Керівнику компанії або власнику бізнесу аудит дасть можливість зрозуміти, наскільки ефективно працює система внутрішнього контролю і отримати від фахівця професійні поради щодо її поліпшення.

Після закінчення перевірки керівництво підприємства отримує висновок аудитора, в якому відбивається оціночне судження і аналіз ефективності ведення фінансової діяльності, а також даються рекомендації щодо підбору комплексних заходів, які допоможуть збільшити прибутковість бізнесу – незалежно від того, буде це велика промислова фабрика чи маленький готель, популярний ресторан під Києвом, автопрокат у Львові чи будь-яке інше підприємство.

Аудиторські послуги фірми включають в себе:

Обов’язковий аудит. Це повна перевірка всієї звітності, яка проводиться і регламентується відповідно до українських законодавчих актів. За її результатами керівник отримує експертний висновок, детальний, розгорнутий звіт про виявлені помилки, порушеннях і рекомендації по їх усуненню.

Ініціативний аудит. Це перевірка окремих сфер обліку, докладне вивчення звітності та фінансової діяльності підприємства, на підставі чого аудитор робить аналітичні висновки. Результатом ініціативного аудиту є правильна оцінка діяльності компанії і допомога в її корекції для досягнення більш високої ефективності.

Податковий аудит. Цей вид аудиторських послуг дозволяє перевірити правильність нарахування податків, звітності, що надається до відповідних органів, і виявити можливі ризики.

Внутрішній аудит. Його метою є отримання незалежної оцінки про точність і достовірності звітності, а також підготовка до перевірки контролюючих організацій.

Аудит – це найефективніший спосіб отримати і оцінити в повному обсязі достовірність і правильність ведення фінансово-економічної діяльності підприємства.

Головні причини, за якими керівники звертаються за аудиторськими послугами в «КиївАудит»:

Висока якість роботи і професіоналізм співробітників. Експерти компанії мають практичний досвід роботи в організаціях та сертифікати головних бухгалтерів, аудиторів, юристів, правознавців, податкових інспекторів, що дозволяє їм кваліфіковано і грамотно проводити аудиторські перевірки. Більшість фахівців регулярно публікують свої статті в друкованих виданнях України, а провідні аудитори мають грамоти від Спілки Аудиторів і Аудиторської палати країни.

Завдяки щорічним або щоквартальним аудитів, на підприємствах знижуються витрати, які пов’язані зазвичай з проведенням перевірок контролюючими організаціями.

Аудиторські послуги, що надаються професіоналами фірми, дозволяють запобігти і вирішити проблеми зі своєчасним оподаткуванням і плануванням, а також оскарженням результатів перевірок, які проводяться контролюючими організаціями (в т.ч. в суді).

Фахівці фірми «КиївАудит» оперативно надають будь-яку нормативну документацію, аудиторський або юридичний висновок, консультують керівника з усіх питань, визначають реальний стан фінансів на підприємстві, готують договору, надають допомогу в розробці змін, які необхідно внести в установчу документацію тощо.

Можливість проведення перевірки за міжнародними стандартами і нормами, перехід звітності на МСФЗ на вимогу іноземних партнерів підприємства.

Вартість аудиту в Україні

Ціни на аудиторські послуги залежать від обсягу майбутньої роботи, кількості часу, витраченого на перевірку, її тривалості та кваліфікації експерта. Вони формуються індивідуально при укладенні договору про співпрацю.

Джерело: офіційний сайт аудиторської фірми www.kievaudit.com

Exit mobile version